Tās aizsākumi Latvijā meklējami Rīgā ap 18. gadsimtu. "Īsta saldskābmaize" ir rūpīgs roku darbs. Tā gatavota tikai no bīdelētiem rudzu miltiem, izmantojot dabīgus ieraugus, iesaldinātu, raudzētu plaucējumu, rudzu iesalu un ķimenes. Tā cepta ar malku kurinātā krāsnī uz klona. Tieši šāds cepšanas process nodrošina "Īstai saldskābmaizei" tās īpašo garšu, smaržu un visaugstāko uzturvērtību. Pēc cepšanas tai nav jānobriest, un šī maize ir mīkstāka un poraināka par rupjmaizi.
rudzu milti, dabīgs ieraugs (rudzu milti, ūdens), cukurs, rudzu iesals, sāls, ķimenes, kviešu klijas.
Enerģētiskā vērtība: 1153kJ/272kcal.
100g produkta satur: taukus 1,1g, tostarp piesātinātās taukskābes 0g, ogļhidrātus 56g, tostarp cukurus 12g, šķiedrvielas 5,8g, olbaltumvielas 6,3g, sāli 1,0g.